Roep geen ander aan dan Allah

Wanneer de moslim getroffen wordt door tegenspoed, roept hij slechts Allah aan en zoekt hij zijn toevlucht enkel en alleen bij Hem. Komt hem het goede toe, dan is hij Allah hier dankbaar voor.

Op het moment dat de moslim verbaasd raakt, verricht hij Tasbieh, en zodra hij verheugd raakt spreekt hij de Takbier uit. En wanneer hij iets bij de ander ziet waar hij van onder de indruk is, dan gedenkt hij Allah en vraagt Hem om zegeningen.

De moslim dient zijn tong onder alle omstandigheden in beweging te houden met het gedenken van Allah. Daarnaast dient hij verreweg te blijven van de slechte gewoontes die onder de mensen heersen. Imam Ibnoe Battaal al-Maliki zegt in zijn boek “Sharhu ِSahieh il-Boekhaari”:

“At-Takbier (Allahu Akbar) en at-Tasbieh (Subhan Allah) houdt in dat men Allah verheerlijkt en vrijpleit van het slechte. Het is wenselijk om dit uit te spreken zodra men ergens onder de indruk van raakt of een bepaalde zaak als enorm ervaart. Op deze wijze wordt de tong aangeleerd om Allah te gedenken, wat tot de beste daden behoort.

الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ *أَلَا بِذِكْرِ اللَّ… | Arabic calligraphy art, Islamic art calligraphy, Arabic calligraphy painting

To top